Wednesday, October 12, 2011

:: Tahniah Awin ::


Bismillah walhamdulillah..


Alhamdulillah, Jumaat malam Sabtu baru-baru ni (7 Oktober 2011) sahabat baik saya selamat diijabkabulkan dengan pasangannya. Hm, sebenarnya majlis nikah Awin ni adalah kali pertama saya ke majlis akad nikah sahabat-sahabat saya. Yelah, biasanya hadir jemputan setelah dinikahkan je. :)

Seminggu sebelum hari bahagia awin, sempat kami (kak basit, ana, kak ani, munirah, fatanah) membantu Awin siapkan gubahan hantaran. Seronok! yang paling best satu dulang sampai 3 orang yang siapkan. Kak basit releks saja siapkan seorang diri.. Kama pula sempat membuat kad kahwin untuk Awin. Hasilnya, alhamdulillah. Walaupun tak sehebat pereka-pereka di luar sana, tetapi nilainya amat bermakna untuk seorang sahabat.. ;)

Pagi Jumaat, Bahirah sampai dari Pulau Pinang. Malam lepas isyak terus kami ke Masjid Ikhwaniyah,Cheras tak jauh dari rumah Awin. Saya ke sana bersama Bahirah, Ana dan Nadirah. Alhamdulillah sempat lihat Awin diijabkabulkan. Awin menangis. Hm, selamat sudah adikku ni. :) Esoknya majlis resepsi pula diadakan di rumah awin.

Awal pagi Sabtu tu, Farhana dari Kulai pulak sampai di Serdang. Demi sebuah persahabatan, sanggup ponteng camping sekolah semata-mata nak hadir hari bahagia sahabat baik! Cayalah cikgu farhana! :) Selepas zohor, saya ke rumah Awin sekali lagi bersama farhana, kama dan adik2 yang lain.

Ingin saya titipkan kenangan manis sewaktu bersama-sama Awin dan sahabat-sahabat (Kak Basit, Farhana, Kak Lin, Azie, Sofi, Amal, Bahirah, Ana, Kama) dan sahabat-sahabat yang lain semasa di zaman kampus dahulu. Sama-sama berkongsi suka dan duka. Sama-sama membawa ProM. Seorang sakit, semua merasa sakitnya.. Indahnya persahabatan kita! ;)

Kini Awin sudah bergelar isteri. Tahniah Awin.. Moga Allah memberkati Baitul Muslim ini. Moga bercinta hingga ke syurga. Kami doakan segalanya yang terbaik untuk Awin dan suami..


p/s : Saya harap selepas kenduri Awin, jika Allah izinkan dan jika umur saya panjang, saya dapat hadir sembilan lagi kenduri kahwin sahabat-sahabat yang lain. --> Kak Basit, Kama, Azie, Sofiah, Farhana, Kak Lin, Raihana, Bahirah, Amal. (ni dah susun ikut turutan umur ni..hehe ;p)
Amin, ya Rabb! Moga Allah permudahkan urusan kita semua.. =)No comments: